Sfanj (Gogosi marocane)

de Lavinia in Dulciuri, 5 Oct 2013 | 9724 vizualizari

 

Le-am vazut azi dimineata la Jamila si m-au cucerit din start.Multumesc Jamila pentru reteta,sunt foarte usor de facut,pufoase si delicioase :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 500 ml apa calduta
  • 10 g drojdie uscata
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sfanj (Gogosi marocane):

Pune faina intr-un bol incapator si fa o adancitura in mijloc.

Dizolva drojdia in 250 ml apa calduta.

Peste faina pune zaharul,lamaia,esenta de vanilie si drojdia.

Incepe sa framanti aluatul adaugand putin cate putin din restul de apa calduta si praful de sare pana devine un aluat moale care sa curga usor.(eu am avut nevoie de 440 ml de apa)

Framanta bine aluatul pana devine suplu si lucios.

Lasa aluatul la dospit la loc caldut timp de 45 de minute.

Umezeste bine mainile intr-un bol cu apa apoi ia putin din aluat ,da-i o forma rotunda ,fa-i gaura in mijloc si scufunda rapid gogoasa in baie de ulei incins.(vezi foto)

Procedeaza la fel si cu restul de gogosi.

Prajeste gogosile pana se rumenesc frumos pe fiecare parte.

Serveste-le simple,pudrate cu zahar,gem sau ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfanj (Gogosi marocane)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Lavinia 1

06.10.2013, 10:46

Da Multumesc

JamilaCuisine 1

11.10.2013, 00:06

Cu mare drag, Lavinia. Ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-a placut. Intr-adevar sunt foarte pufoase!!!!!

Lavinia 1

11.10.2013, 10:26

Jamila

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gogosi